Tungsten (volfram) karikagyűrűk

Gyémánt keménység elérhető áron

A tungsten karbid vagy más néven volfram karbid anyag egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ékszerkészítésben. Tartóssága egyedülálló, mindennapos használat mellett is nehezebben karcolódik mint más anyagok, és még az évek múlásával sem veszíti el a fényét. Kissé sűrűbb, mint a többi ékszer alapanyag, ugyanakkor tízszer keményebb, mint a 18 karátos arany és ötször szilárdabb, mint az acél.

Ebből a különleges anyagból megálmodott ékszerek speciális eljárással készülnek. Ennek oka, hogy a gyémánt keménységével vetekedő fémről van szó, amelynek megmunkálása nem olyan egyszerű. Emiatt túlságosan bonyolult formákat nem is lehet belőle készíteni, ám, ha a letisztult, modern dizájnt részesíted előnyben, akkor a volfram karikagyűrű az egyik legjobb választás lehet a számodra.

Nagyon kemény anyagról van szó, ami azt jelenti, hogy nagyon merev is egyben. Ez a tulajdonsága sokat segíthet abban az esetben, ha bedagad a gyűrűsujj és nem jön le a gyűrű: ilyenkor könnyen le lehet a gyűrűt pattintani. Az anyag merevsége miatt nagyon fontos a gyűrűt óvni az ütésektől, erősebb külső behatásoktól, mert a többi agyagból készült gyűrűkhöz képest könnyebben eltörhetnek, elpattanhatnak.

Az Ékítő Ékszerek webáruházban többféle tungsten gyűrű közül választhatsz, a klasszikus formák mellett egyedi, koa fával készült, illetve fekete karbon betétes darabok közül is válogathatsz. 

Tovább
 

Neked ajánljuk a tungsten jegygyűrűket, ha

  • inkább a modern, letisztult stílusú gyűrűket kedveled
  • szereted az egyedi megjelenést
  • kedvező áron szeretnél jegygyűrűket vásárolni

Tovább