Blog

Erős és kemény, mint a gyémánt

2015.02.17 18:31
Erős és kemény, mint a gyémánt

Tudtad, hogy létezik olyan karikagyűrű, ami megőrzi csillogását és sosem karcolódik? Ha a válaszod igen, akkor bizonyára már találkoztál a tungsten anyagú karikagyűrűk egyikével. Amennyiben ez az információ új számodra, olvass tovább, mert hasznos dolgokat tudhatsz meg az alábbiakban.

Biztosan emlékszel még pár dologra abból, amit az iskolapadban lelkes kémia tanáraid próbáltak átadni neked. Az sem probléma, ha ezek az ismereteid haloványak vagy egyáltalán nem emlékszel rájuk, hiszen azt a mondást valószínűleg ismered, hogy kemény, mint a vídia. Igen, ez nem tévedés, hiszen a karikagyűrűk alapanyaga a volfram-karbid ötvözet. Így már nem csupán a jellemed lesz szuper erős, hanem a saját vagy hőn szeretett párod gyűrűje is. Ezt az ötvözetet egy speciális eljárással állítják elő volfrám és karbid anyagok keverékéből. Érdekes, hogy a volfrám csak egy parányit nehezebb a többi fémnél, mégis tízszer keményebb, mint a 18 karátos arany és még az acélnál is ötször keményebb. Jól hangzik, ugye? Mivel ilyen masszív anyagról van szó, ezért kizárólag gyémánttal vagy hasonló keménységű anyaggal lehet megkarcolni. Éppen ezért a volfrám ékszerek megmunkálásához különböző gyémánt tartalmú anyagokat használnak.

És mindez miért jó neked? Képzeld el, hogy megkéred a szerelmed kezét, ő természetesen igent mond, boldogan élitek közös életeteket, melyet ez a kivételes Marta Meisels tungsten karikagyűrű végig kísér. Legyen költözés vagy lakás felújítás, pakolás, takarítás, bármilyen tevékenység, ami egy átlagos anyagú ékszerben kárt tehet. Ha megbízható helyről szerzed be ezt a kincset és rendeltetésszerűen használod, akkor nem egy újabb csecsebecsével gazdagodsz, hanem egy élménnyel, amikor idősebb korodban a családi fotóalbumot nézegeted, a képek már megkoptak, de az első nagy elhatározásod jelképe, páratlan tartósságának köszönhetően még mindig csillog és karcmentes.

Amit még érdemes tudnod az aranyozott széria sajátosságáról; mivel ez egy arannyal futtatott anyag, így az aranyozás 2-3 év után lekophat. Erre számítani lehet, de pánikba esni semmiképpen sem kell, mivel az eredeti tungsten karbid gyűrűk nagyon hasonlítanak a fehérarany vagy nemesacél ékszerekhez. Annak érdekében, hogy ez a drágakő fényéveket megéljen veled, figyelj arra, hogy ne ejtsd le kemény felületre, ne üsd meg kemény fémből készült tárggyal. Nem szerencsés, ha erős nyomásnak van kitéve, hiszen extrém körülmények között ez a bitang keménységű volfrám is elpattintható. A tisztítása egyszerű és nagyszerű; sima szappanos víz, amellyel eltávolíthatod az esetleges szennyeződéseket, ezt követően egy puha ronggyal pillanatok alatt szárazra törölheted. Kerüld a vegyszeres, ultrahangos, ionos, gőztisztítókat, s így garantáltan évtizedekig csilloghatsz az új szerzeményed fényében.

Tungsten karikagyűrű kollekciónkat ide kattintva érheted el!