Blog

A férfiak és az ékszerek

2015.05.28 19:23
A férfiak és az ékszerek

Nagyon sokat beszélünk az ékszerekről, ám a legtöbb esetben csak a hölgyeknek szánt darabokról, illetve ékszerviselési szokásairól esik szó. Pedig a férfiak egy része is előszeretettel viseli őket, igaz, számukra nincs akkora választék, mint a nők esetében.

Az erősebbik nem ékszerviselési lehetőségei nem csak azért korlátozottabbak, mert kevesebb termék áll számukra rendelkezésre, hanem azért is, mert adott esetben a munkájuk miatt nem hordhatnak gyűrűt, láncot vagy éppen karkötőt. Vannak azonban kifejezetten olyan helyzetek is, amikor egy-egy ilyen kiegészítő – pl. az üzleti megjelezést – pont, hogy még kerekebbé teszi. A Marta Meisels Jewelry ékszer webáruházban számos ilyen business ékszer található, amelyek trendik, elegánsak és időtállóak.

De mégis milyen ékszert viselnek a férfiak?

A fiatalok esetében talán a legkedveltebbek az acélból készült darabok, de népszerűek még a fehéraranyból és más fémből készült ékszerek is. Míg korábban főleg az egyszerűbb megjelenésű ékszerek hódítottak, addig manapság a férfiak esetében is egyre elfogadottabbakká váltak a nagyobb, feltűnőbb darabok is. Gondoljunk csak például a keleti motívumokra, vagy adott esetben egy köves fülbevalóra…

A legtöbbet keresett férfi ékszer kétségtelenül azonban még mindig a nyaklánc, a karkötő és a gyűrű, de az üzleti világban egyre kelendőbbé váltak a mandzsettagombok és a nyakkendőtűk is. Itt érdemes megjegyezni, hogy ezek a kiegészítők már inkább a business ékszerek közé sorolhatók, amelyek az utóbbi időben, ha fogalmazhatunk úgy, külön kategóriát kezdenek el képezni a férfiékszereken belül.

Ami az idősebbik generációt illeti, az ő körükben még mindig inkább az arany, ami a legjobban keresett ékszer és esetükben egy-egy gyűrű, esetleg nyaklánc az, ami a legtöbbször fellelhető.

Összességében tehát azt lehet mondani, hogy a férfiak körében talán manapság sem hódítanak jobban az ékszerek, de talán átalakult egy kicsit és a választék is jóval szélesebbé vált.