Blog

Valentin napi kisokos

2022.02.05 15:11
Valentin napi kisokos

Megint közeledik Valentin nap, a szerelmesek ünnepe. Tudod honnan ered, mi a jelentése ennek a hagyománynak? Mit szokás ebből az alkalomból ajándékozni?

Megint közeledik Valentin nap, a szerelmesek ünnepe. Tudod honnan ered, mi a jelentése ennek a hagyománynak? Mit szokás ebből az alkalomból ajándékozni?

 

Sokan nem kedvelik a Valentin napot, mert napjainkban már-már túlontúl édeskés-giccses, negédes hangulatot árasztanak a boltok, weboldalak, minden szívecskékben úszik.

A Valentin nap nem Amerikából származik eredetileg.

Szent Bálint, latinul Valentinius nem egyetlen személy volt, három hasonló nevű keresztény mártír és ókori római püspök is viselte ezt a nevet. Egyikük, Terni Szent Bálint volt a szerelmesek, de a lelkibetegek és az epilepsziások védőszentje is egyben. A római katolikus naptár szerint is február 14-én tartották ünnepét, a mai napig is Bálint, illetve Valentin neve napja ez a nap.

Ez a nap lett a szerelmes üzenetek napja lett, melyen versek és olyan egyszerű ajándékok küldése volt jellemző, mint a virág vagy a csokoládé. Gyakran rendeztek társasági összejöveteleket vagy bálokat is ebből az alkalomból.

A kereskedelem az 1800-as években fedezte fel magának az ünnepet, azóta is hatalmas forgalmat bonyolítanak le a virág-, ajándék- és édességboltok.

Ha úgy érzed most érkezett el az ideje, hogy megkérd Párod kezét, ez egy romantikus alkalom arra, hogy megtedd! Ha nem viszed túlzásba a szívecskék használatát, akkor elegánsan és stílusosan is meg lehet ünnepelni ezt a napot. Tedd egyedivé, személyessé!

Írj kézzel írt képeslapot email, chat vagy Facebook üzenet helyett! Olyan ritkán írunk már kézzel! fejezd ki érzelmeidet egy csodálatosan szép, meghitt idézettel. Adunk pár ötletet, ami hozzánk is közel áll, nyugodtan használd őket Te is! 


"Szólj, csak szólj, hallgatok, hallgatok a világ végeig,
s várom a perceket, amelyekben engemet értesz!
mert nekem már csak te vagy és nem is lesz soha másom:
sem étel, sem ital, sem munka, sem élet...
"

Móricz Zsigmond


"Ha vad viharban átkozódva állunk:
Együtt roskadjon, törjön össze lábunk.

Ha egy-egy órán megtelik a lelkünk:
Üdvöt, gyönyört csak egymás ajkán leljünk."

Ady Endre


"Amióta megláttalak,
Szebben süt a nap le rám."

József Attila


"Érzem, hogy szeretlek! Te nem érzed? Lehet, hogy csak én érzem, és te nem érzed, hogy igenis szeretlek? Én belegebedek, a szívem hevesebben ver, s te kíméletlenül faggatsz? Hát van őszintébb jele a szeretetnek, mint hogy valaki érzi, hogy szeret?!"

Müller Péter


Ha úgy döntesz, hogy stílusos ékszert ajándékoznál,  nyugodtan nézelődj Valentin napra összegyűjtött termékeink között, és hívj minket bátran, ha segítségre van szükség, vagy foglalj időpontot személyes vásárlásra budapesti boltunkba!