Blog

Tündököljetek titánban!

2015.02.04 11:16
Tündököljetek titánban!

Ma már nem csak színarany karikagyűrűből áll a boltok és webshopok kínálata, számtalan más, különlegesen megmunkált, egyedi tulajdonsággal bíró fém közül is választhattok. Néhány éve még a titániumot, vagyis a titánt főképp a hadi- és repülőgépipar hasznosította, majd kedvező tulajdonságai miatt az orvoslásban is jelentős szerepet kapott.

Manapság pedig már akár gyűrűt is vásárolhattok ebből a fémből. Mégis, miért válasszátok ezt, a föld 9. leggyakoribb elemét gyűrűtök anyagául?

 

A német vegyész, Martin H. Klaproth már az 1700-as évek végén felfedezte a titánt, azonban csak 1910 óta képes az emberiség előállítani azt. Kiváló tulajdonságai miatt, miszerint kis sűrűségű és jó mechanikai szilárdságú, ráadásul könnyedén ötvözhető, hamar felfigyelt erre az anyagra a világ. Azonban előállítási költségei kezdetben az egekig szöktek, így főképp a repülőgépipar hasznosította.

Időközben kiderült, hogy a vegytiszta titánt az emberi szervezet is képes elfogadni, így implantátumok készítésére is alkalmazzák. Ez utóbbi tulajdonság miatt az ékszerészek között is „sikersztorira” számíthatott a titán, hiszen a fémallergiával küzdők előszeretettel választják alapanyagként gyűrűikhez.

Bőrbarát tulajdonságán túl rendelkezik még egy előnyös sajátossággal: kis sűrűsége miatt észrevétlen marad az ujjakon. Vagyis ha nem bírjátok elviselni a gyűrűt a kezeteken, de a házasságkötésetek jelképét mégis hordani szeretnétek, akkor mindenképp érdemes elgondolkodnotok a titán alapú karikagyűrűn. Ha „nyers” titán gyűrűt szeretnétek, akkor egy ezüstösen, feketésen csillogó ékszert viselhettek majd. A Marta Meisels Jewelry ékszerek közül azonban különlegesen megmunkált, arannyal bevont gyűrűt is választhattok. A titán sötétebb színe, matt felülete tökéletes párost alkothat a polírfényes arannyal az ujjatokon.

Ha választásotok e fémből készült gyűrűk egyikére esik, akkor egy formatervezett, modern ékszerrel gazdagodhattok. Ráadásul az 1900-as évek elejéhez képest ma más sokkal olcsóbb a titán előállítási költsége, így ha egy kedvezőbb áru karikagyűrűt kerestek, a Marta Meisels Jewelry ékszer kínálatában biztosan megtaláljátok a megfelelőt.

Talán csak egyetlen dologra érdemes figyelnetek a választás során: a titánra felvitt arany réteg idővel lekophat, a matt felület is idővel veszít egyenletességéből, ahogyan egyetlen ékszer sem örökéletű. Épp ezért már a kezdetektől meleg szeretettel vegyétek körül gyűrűiteket, ápoljátok, tisztítsátok megfelelően, ha lehet mosogatás, zuhanyzás előtt vegyétek le. Így ékszereitek biztosan hosszú és szép élettel hálálják meg gondoskodásotokat.

 

Összegezve, tehát Nektek találták ki a titán alapú karikagyűrűt, ha

  • fémallergiában szenvedsz Te vagy a párod,
  • nem hordtatok eddig ujjatokon ékszert vagy nem bírtok elviselni rajta semmit,
  • egy kedvezőbb árfekvésű karikagyűrűre vágytok,
  • modern, formatervezett gyűrű az álmotok,
  • ellenálló, időtálló darabra vágytok!


Titánium karikagyűrű kollekciónkat ide kattintva érheted el!