Blog

Stílustanácsadás – 4 szempont karikagyűrű választáshoz

2015.04.01 11:28
Stílustanácsadás – 4 szempont karikagyűrű választáshoz

Minden házasulandó pár számára az egyik legnagyobb kihívást a megfelelő karikagyűrű kiválasztása okozza. Az óriási online és nem online kínálatba szint bele lehet szédülni, mire egyáltalán csak közelebb juttok a megoldáshoz. Ismerős az az érzés, igaz?

Az alábbiakban összeszedtünk néhány szempontot, ami alapján érdemes választani. (Ha még csak tervezitek a gyűrűválogatást, akkor pláne hasznos lehet az alábbi 4 pont.

1. A szépség
Gyűrűt magatoknak választotok. Így ha nem a szülőknek vagy az éppen aktuális trendeknek szeretnétek megfelelni, akkor olyan karikagyűrűket válasszatok, amelyek mindkettőtöknek tetszik és illik az egyéniségetekhez!

2. Stílus
Fontos, hogy a kiválasztott gyűrű mind az életstílusotokhoz, mind a hétköznapi öltözködési stílusotokhoz is illeszkedjen. Így ha visszafogott a stílusotok, akkor a klasszikus modelleket ajánljuk, ha pedig a különlegességeket szeretitek, akkor válasszatok bátran különleges anyagú vagy formájú gyűrűt!

3. Mi áll jól?
Egy másik nagyon lényeges kérdés gyűrűválasztáskor, hogy ilyen alkatú a kezetek? Inkább hosszú vékony ujjaitok vannak vagy erős rövidek?
A rövid ujjakon a keskenyebb 3-5 mm széles gyűrűk előnyösebbek, mint a szélesek, a karcsú ujjúak bátran viselhetnek szélesebb akár 5-8 mm széles jegygyűrűt is.

4. Egyforma vagy különböző legyen a két gyűrű?
Számtalan módja lehet az összetartozás kifejezésének. A hagyomány szerint a két gyűrű egyforma, viszont ez a szokás mára fellazult s egyre inkább teret kap az egyéniség, illetve az sem mindegy, hogy kinek mi áll jól. Például, ha neked az arany a színed a párodnak pedig a fehérarany vagy ezüst, nyugodtan válasszatok különböző jegygyűrűket, senki nem fog megbotránkozni miatta.

Mivel az évek során változik az ízlésünk és persze mi magunk is, ráadásul rendre szebbnél szebb gyűrűk kerülnek a boltokba, így manapság az sem okoz gondot, ha valaki lecseréli a gyűrűit, a régieket pedig elteszi emlékbe.

Viszont, ha nem szeretnétek eltérni a hagyományoktól, akkor mindig tegyétek fel a kérdést magatoknak: el tudjátok képzelni magatokon ezt a gyűrűt egy életen át?