Blog

Mekkora legyen a karikagyűrűnk mérete?

2015.01.31 22:46
Mekkora legyen a karikagyűrűnk mérete?

Vannak, akik pontosan tudják, mekkora méretű gyűrűt hordanak, azonban a legtöbbünknek fogalma sincs az ujjméretéről. Pláne, ha egy jegyespár férfi tagja még soha életében nem húzott fel egyetlen gyűrűt sem. A karikagyűrűk kiválasztásakor azonban az első lépés, hogy mindenképp kerüljünk tisztába gyűrűs ujjunk méretével.

Te tudod, hogyan állapítsd meg, mekkora gyűrűre van szükségetek?

 

Megpróbálhatjátok otthon kiszámítani gyűrűs ujjatok méretét, ám ez sajnos az esetek túlnyomó részében igen hibás eredményt produkál. Akár több milliméter eltérést is eredményezhet, ami lássuk be, egy gyűrűnél komoly méreteltérést jelenthet. Tehát - ha lehet - messzire kerüljétek el az interneten előre elkészített gyűrűsablonokat, amelyeket kinyomtatva, kivágva, majd az ujjatok köré illesztve azonnal használhattok. Ha már házilag szeretnétek megoldani a mérést, akkor egyetlen módszer jöhet szóba. Ismeritek a tolómérőt? Ha nem, akkor felejtsétek is el ezt a lehetőséget! Ha azonban az otthoni szerszámosláda mégis rejt egy ilyen mérőeszközt, akkor már csak egy régi gyűrűre van szükségetek. Egy olyanra, ami passzol a jobb gyűrűs ujjatokra.  Ennek a belső kerületét mérjétek le a tolómérővel.

Természetesen a legegyszerűbb az lenne, ha bemennétek egy ékszerüzletbe, és egy szakemberre bíznátok ujjatok lemérését. Azonban a legtöbb helyen ebben az esetben sem fogtok pontos, megbízható eredményt kapni, hiszen ahány ékszerész, annyi mérték. Ráadásul nem túl energiatakarékos ékszerboltról ékszerboltra járni manapság, amikor amúgy is szent az idő, főleg az esküvőszervezés kellős közepén.

De miért is ne találhatnátok meg rövid idő alatt álmaitok karikagyűrűjét úgy, hogy szinte csak a kezeteket kell mozdítani érte?

Ha biztos méretet szeretnétek venni, akkor eláruljuk, hogyan.

Nem kell más hozzá, mint a Marta Meisels Jewelry ékszer webáruházból megvásárolható mérőeszköz, a Multisizer. Megrendeléstől számítva csak egy napot kell várnotok rá, majd pillanatok alatt meg tudjátok állapítani, hogy milyen méretű karikagyűrűt kell bejelölnötök vásárláskor. Természetesen az összes ujjatokat megmérhetitek vele, hátha egy következő, nálunk tervezett vásárlás során szükségetek lesz rá.