Blog

Gyűrűápolás felsőfokon

2015.02.26 22:38
Gyűrűápolás felsőfokon

Szeretnéd, hogy gyűrűd a lehető legtovább megőrizze szépségét? Ehhez nem kell nagy erőfeszítést tenned, mindössze gondosan kell ápolnod és megfelelően viselned, így élethossza maximális lesz, csak úgy, mint elégedettségi szinted.

Szeretnéd, hogy gyűrűd a lehető legtovább megőrizze szépségét?

Ehhez nem kell nagy erőfeszítést tenned, mindössze gondosan kell ápolnod és megfelelően viselned, így élethossza maximális lesz, csak úgy, mint elégedettségi szinted. Erre a gondoskodásra azért van szükség, mert a gyűrűdet olyan testrészeden hordod, ami nagy igénybevételnek van kitéve, aminek sajnos az a mellékhatása, hogy idővel veszíthet fényéből vagy megkarcolódhat.

 

Tarts be néhány apró szabályt

Ha pár alapvető szabályt mindig szem előtt tartasz, akkor nagyon sokáig pompázhatsz kedvenc gyűrűd fényében. A legegyszerűbb szabály; ha fizikai munkát végzel, akkor leveszed a gyűrűd, legyen az karikagyűrű, eljegyzési gyűrű vagy akár alkalmi gyűrű. Nem kell téglahordásra gondolni, inkább arra, amikor kertészkedsz, házimunkát végzel, vagy éppen edzel. Ilyenkor azért ajánlatos levenni kedvencedet, mert a kerti szerszámok, takarító eszközök maradandó károsodást okozhatnak benne. Lehet, hogy először észre sem veszed a mikrokarcolást, de tudod a sok kicsi sokra megy. Ha erre a kis időre nem válsz meg gyűrűdtől, akkor egyre több karcolás keletkezhet rajta, ami egy bizonyos idő múlva akár feltűnővé is válhat.

Jobban jársz, ha a tisztítószerekkel is csínján bánsz, mivel a vegyszerek az arany bevonatot és a köveket is károsíthatják. Célszerű uszodában is mellőzni ékszereid használatát, tudniillik a klóros vagy gyógyvizek esetében a kénes víz hatására megfeketedhetnek. Figyelj arra, hogy a reggeli készülődés során gyűrűd legyen öltözéked megkoronázása; ezt vedd fel utoljára, mert a testápoló, hajlakk és parfüm szintén nem tesz neki jót.

Mivel ápold?

Ápolásához csupán egy tiszta, puha rongyra van szükséged, melynek segítségével eltávolíthatod róla az esetleges izzadtságot vagy zsírt. Ha professzionális tisztításban gondolkodsz, keresd a nálunk kapható kiváló minőségű Hagerty ékszerápoló kendőt. Alkalmi gyűrűdet különítsd el a többitől, lehetőleg egy textillel bélelt dobozban, ezzel megelőzheted az összekarcolódásukat. Még, ha imádod is, ahogy a nyári napfény megcsillan szeretett gyűrűdön, akkor is inkább vedd le extrém melegben, mert a veríték sokszor savtartalmú lehet, ami igen káros az ékszereknek. Ha ezt a pár egyszerű tanácsot megfogadod, gyűrűd, melynek lelke van, meghálálja gondoskodásodat és nagyon hosszú ideig hű társad marad.