Blog

Híres ékszerek 2. – filmes ékszerek

2015.05.02 15:56
Híres ékszerek 2. – filmes ékszerek

Egy korábbi bejegyzésünkben már említést tettünk a Titanic című film híres ékszeréről, ám most úgy gondoltuk, érdemes lenne egy egész bejegyzést szentelnünk a mozivásznakon feltűnt csecsebecsékre.

1. Az „Egy gyűrű” a Gyűrű Ura című filmből:

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen” – ez a szöveg olvasható Szauron gyűrűjébe vésve. A Gyűrűk Urából ismert ékszer persze kevésbé a külleme miatt (mely egy sima, lekerekítet fazonú tömör arany karikagyűrű), inkább a regényben, illetve a filmben játszott kulcsszerepe miatt vált híressé és kultikussá is egyben.

2. Arwen nyaklánca a Gyűrű Ura című filmből:

Még ennél a produkciónál maradva mindenképp meg kell említenünk a filmben megjelenő Esthajnalcsillag medált is, amely Arwen tünde hercegnő és Aragorn szerelmének tündöklő jelképe.

3. Reggeli a Tiffany-nál

Ha egy film címében egy ékszerüzlet neve szerepel, akkor az a minimum, hogy egy kellőképpen megjegyezhető ékszernek is fel kell tűnnie a vásznon. Az Álom luxuskivitelben – eredeti, angol nyelvű címe Breakfast at Tiffany's, a luxusékszerboltra utalva – című filmben Audrey Hepburn által viselt holmik szinte mindegyike ikonikussá vált. Gondoljunk csak a kis fekete ruhájára, a napszemüvegére, a cigarettaszipkájára, vagy éppen a feltűnő, gyöngyös nyakláncára.

4. Szőkék előnyben

Marilyn Monroe az 1953-as Szőkék előnyben című filmben adta elő a Diamonds Are a Girl's Best Friend című dalt, természetesen talpig gyémántban. Érdekes, hogy akkoriban sokan azt gondolták, hogy az ünnepelt filmcsillag privát gardróbja is roskadásig van gyémánttal, valójában azonban összesen két igazán értékes ékszere volt: egy platina karikagyűrű és egy igazgyöngy-nyaklánc, amelyeket második férjétől, Joe DiMaggiótól kapott.

5. Micsoda nő! (Pretty Woman)

Az utóbbi évtizedek egyik legszerethetőbb mozija kétségtelenül A Micsoda nő! című film, amelynek talán az egyik legbájosabb momentuma, amikor Edward egy rubintokkal és gyémántokkal díszített nyakláncot ad Viviennek. A jelenet úgy folytatódik, hogy a lány meg akarja érinteni az ékszert, mire Edward a kezére csukja az ékszerdobozt, erre pedig Vivien harsányan felnevet. Bár magáról az ékszerről még igazán közeli képet sem látunk, maga a jelenet mégis emlékezetessé teszi.

Ha neked is tetszett ez a bejegyzés, akkor érdemes lesz még visszalátogatnod, hiszen folytatjuk még…