A Meisels Magyarország Kft. webáruházának felületén süti (cookie) fájlokat használ a felhasználói élmény optimalizálása érdekében. Rendben
Termékek Menü

Virág helyett ékszert Nőnapra? Miért is ne!

Balkó-Rajnai Krisztina
2015. 03. 04. 09:22:08
Virág helyett ékszert Nőnapra? Miért is ne!

Neked is minden évben komoly fejtörést okoz, hogy mégis mivel lepd meg Nőnapon álmaid asszonyát vagy mondjuk az anyukád? Segítünk! Ajándékozd meg egy szép ékszerrel. Tudtad, honnan indult a Nőnap?

Tovább...

Virág helyett ékszert Nőnapra? Miért is ne!

Neked is minden évben komoly fejtörést okoz, hogy mégis mivel lepd meg Nőnapon álmaid asszonyát vagy mondjuk az anyukád? Segítünk! Ajándékozd meg egy szép ékszerrel.

Tudtad, honnan indult a Nőnap?

A nemzetközi nőnapot 1917 óta, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük, minden évben március 8-án. Érdekesség, hogy míg manapság a nők iránti tisztelet kifejezésére, virággal, egyéb szép meglepetéssel kedveskednek ilyenkor a férfiak a hölgyeknek, addig a kezdetek kezdetén egy munkásmozgalmi megnyilatkozás volt, azaz a nők egyenjogúságát és szabad munkavállalását demonstrálta. Ráadásul még a XIX. század közepén. 1857. március 8-án történt ugyanis, hogy a textilipari munkásnők New York utcáira vonultak magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve.

A történeti érdekességhez még hozzátartozik, hogy az ünnep végül a cári Oroszországból indult, 1917. március 8-án, amikor is az orosz nők kenyérért és békéért tüntettek. Néhány nap múlva polgári kormány született, és a nők is szavazójoghoz jutottak. A Nemzetközi nőnap ekkortól kapott végleges dátumot a naptárban.

Virág helyett ékszer?

De térjünk vissza napjainkba és az aktuális kérdésre a történelmi kitekintésből… Te is biztosan sokszor álltál már kicsit rutinszerűen a virágboltok előtt Nőnapon, és voltál már úgy vele, hogy kicsit talán unalmasnak gondoltad, minden évben egy szál rózsával megajándékozni a párodat. Ha ennél többel vagy mással szeretnéd tiszteleted kifejezni a kedvesednek, akkor válassz egy láncot, karkötőt vagy fülbevalót Nőnapra, a Marta Meisels Webáruház kínálatából.

Egy szép Swarovski fülbevaló, vagy egy kedves, arany bevonatú Swarovski kristályos cseresznye nyaklánc minden bizonnyal nagy örömöt vált majd ki, amely ráadásul sokkal több egy szál virágnál, és egy életre megmarad. Persze nem csak álmaid nőjének választhatsz ékszert Nőnapra, hanem például édesanyádnak is, hiszen ő is biztosan örülne neki.

Ugye sikerült egy jó tippet adnunk, igaz?

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Fizetési lehetőségek
 

Facebook
Keresés
Anyag
Méret
Nem
Szélesség
Árukereső vélemények
Pinterest